Utvikling av bedrifter

De fleste nettbutikker foreslår etter hvert et hav av forskjellige leveringsmetoder. Det mest populære for øyeblikket er å få det levert til en pakkebutikk, hvor du selv kan hente varene akkurat når det passer inn i kalenderen din. Det er derfor ganske uproblematisk, og ofte også den rimeligste løsningen for levering.

Du kan også tenke på å bestille bestillingen for hjemlevering til din hjemmeadresse eller til adressen på jobben din. Leveringsmetoden viser seg vanligvis å være en smule mer kostbar, men også stort sett rimelig. Den billigste leveringsmetoden vil imidlertid alltid være at du henter varene selv, men den løsningen krever at du holder deg rett på nettbutikkens adresse.

Mange e-forhandlere garanterer levering neste virkedag for en rekke varenumre, som er basert på at bestillingen legges inn før fastsatt tidspunkt, slik at de har mulighet til å gjør varene klare før de ansatte drar hjem.

Flere internettselskaper gir gratis frakt, men som regel er det forutsatt at du handler for et presist beløp. Ellers bør du foretrekke det billigste leveringsalternativet, som typisk – uansett om du bor på Hørsholm, Korsør eller Brande – vil være å få dem til å bringe produktene til et utleveringssted.

En lang rekke forskjellige fraktformer

Det er ganske smart for alle å sammenligne priser (via f.eks. PriceRunner) fra flere internettselskaper og til gjengjeld har flere e-handlere måtte drastisk kutte salgsprisene på en rekke av deres produkter – for juniorer, så vel som for menn og kvinner – og noen ganger til og med tilby gratis levering.

Derfor kan det likevel være fordelaktig å sammenligne noen forskjellige nettbutikker etter rabatt før du legger inn bestillingen, slik at du er sikker på å få den billigste prisen.

Du bør bare huske på at hvis et nettselskap tilbyr produktene sine for salg til en salgspris som er uvanlig utmerket, så er det stort sett et rødt flagg fra en falsk e-forhandler. Betalingskortkjøp er tross alt dekket av et tiltak som beskytter kjøperen mot falske internetttransaksjoner.

Vi anbefaler vanligvis å handle med kort eller mobilbetaling. Alternativt bør du benytte deg av en løsning fra for eksempel ViaBill, forutsatt at du ønsker å betale pengene over en periode.

Finn ut om internettselskapet er e-merket

Før folk handler i en butikk, kan du lese e-butikkens handelsvilkår for å være sikker, men dette er vanligvis en tid -krevende oppgave.

Et alternativ kan være å sjekke om nettbutikken er medlem av e-merket, da dette vanligvis er en indikasjon på at nettbutikken følger gjeldende dansk lovgivning, i tillegg til at internett nettbutikk blir ofte revurdert av spesialister som har mye erfaring med regelverket på området. Dette er også et godt alternativ for støtte hvis du blir utsatt for problemer i prosessen med handelen din.

Videre er det prisverdig at kunden kjenner til primærvedtektene i forbindelse med bestillingen, f.eks. hvilken returrett e-butikken garanterer. I den forbindelse er det virkelig aktuelt at du beholder fakturaen din permanent, slik at du til enhver tid kan dokumentere bestillingen, uansett om du er ute etter en vare til en voksen eller et barn.

Netthandel fortsetter å bli mer populært

Trustpilot fører til absolutt pålitelige sjanser til å se nærmere på erfaringene til flere andre kjøpere og dermed er det fornuftig at du tar en titt på nettbutikkens vurderinger før du legger inn bestillingen.

Facebook gir like gode sjanser til å få en ide om påliteligheten til internettselskapet. Det finnes til og med e-butikker hvor du kan skrive en evaluering av bestillingsprosessen, som også skal brukes til å gi deg et inntrykk av hvor fornøyde kundene er.