Urostomiposer | Hvordan velger du den rette?

Ikke sikker på hvilken type urostomipose som passer for deg? Les mer om alternativene her og få gode råd for å velge riktig.

Hvordan velge riktig urostomipose

Urostomi er en alternativ måte å lede urinen fra nyrene og ut av kroppen på. Den vanligste urostomien er en brickerblære som er en inkontinent urostomi. Da isoleres et stykke av tynntarmen fra resten av tarmen, og urinlederne festes til denne, før tarmen festes ut gjennom magen og lager en stomi.

Dersom du har fått anlagt en inkontinent urostomi vil urinen komme ukontrollert hele døgnet, og du må derfor bruke en urostomipose som samler opp urinen. Du har muligheten til å velge mellom flere forskjellige typer urostomiposer. Noe av det viktigste er at du finner en pose som passer din kroppsfasong slik at den fester godt. Det er også andre egenskaper ved posen som er viktig for valget av hvilken pose som vil passe best for deg.

Hvilke typer urostomiposer finnes det?

Du kan velge mellom flere typer urostomiposer etter kroppsfasong og individuelle preferanser. Urostomiposer finnes både som 1-delte systemer, hvor hudplaten og posen sitter sammen, og 2-delte systemer, hvor hudplate og stomipose kommer hver for seg.

Du må også ta stilling til kroppsformen din rundt stomien: Går området rundt urostomien din utover i et brokk eller en bule? Er det en fordypning eller folder rundt stomien? Eller er området jevnt med resten av magen? Det har betydning for hvilken hudplate du bør velge for urostomiutstyret ditt.

En urostomipose har en utløpsventil slik at du enkelt kan tømme posen etter behov. Det bør også være en tilbakeslagsventil i urostomiposen. Den vil forhindre at urinen strømmer tilbake til stomien når du legger deg ned eller posen er full.

For mange er diskresjon også en viktig faktor. Derfor kan det være en god idé å velge en såkalt flerkammerpose. Her er posen delt inn i flere kamre, noe som gjør at urinen fordeles jevnere. Dette gjør posen mindre synlig under klærne dine, og du unngår skvulpelyder fra posen.

Sensura Mio-serien tilbyr diskresjon og trygghet

Coloplast tilbyr et bredt utvalg av urostomiposer utviklet for å gjøre livet med stomi enklere. De står blant annet bak den innovative SenSura Mio-serien, med en unik elastisk hudplate. Det betyr at posene sitter tett, følger kroppens bevegelser og generelt føles behagelige å ha på seg. Det gir deg en bedre opplevelse og reduserer risikoen for lekkasje.

I tillegg har urostomiposene i SenSura Mio-serien gjennomtenkte funksjoner og fordeler, som:

  • Tilbakeslagsventil, som hindrer urinen i å strømme tilbake til stomien
  • En elastisk hudplate som gir et sikker feste og følger kroppens bevegelser
  • Et materiale i vevet tekstil i en nøytral, grå farge, som både er diskré under klær og føles myk mot huden
  • Flere kammer som fordeler urinen i posen og reduserer skvulping

Med Sensura Mio-serien får du dermed et pålitelig produkt som gir deg trygghet og diskresjon i hverdagen.

Få tilgang til gratis prøver og veiledning med Coloplast Assistanse

Det er ofte nødvendig å prøve forskjellige produktvarianter for å finne ut hvilke urostomiposer som passer deg best. Registrerer du deg i Coloplast Assistanse får du tilgang til gratis vareprøver, slik at du kan gjøre dine egne erfaringer med forskjellige poser.

Som medlem av Coloplast Assistanse får du også tilgang til støtte og veiledning fra erfarne sykepleiere. De kan svare på spørsmål, hjelpe til med produktveiledning og gi gode råd for din hverdag med urostomi.